Neohodnoceno

1928 Bavorská mince: Umělecké dílo a historický skvost novoražba

Skladem (3 ks)
Kód: 1013
219 Kč
Kategorie: Německo
Doprava
Doprava
zdarma pro větší objednávky
Top kvalita
Top kvalita
Vybíráme pro vás ty nejkvalitnější repliky

Starobylá mince z Bavorska z roku 1928: Tato výjimečná kovová mince je reprezentativním ukázkou historických uměleckých a řemeslných dovedností své doby. Na jedné straně je vyobrazena Patrona Bavariae, což znamená "patronka Bavorska". Tato postava, zobrazující světici s Ježíškem, je důležitým symbolem bavorské identity a odkazuje na hlubokou křesťanskou tradici regionu.

Na druhé straně mince je znázorněn státní znak Bavorského království, obklopen dvěma lvími figurami, což jsou tradiční symboly moci a královského původu. Rok 1928 uprostřed označuje datum ražby, což značí období Výmarské republiky, kdy bylo Bavorsko klíčovým státem v nově vznikající demokracii. Ačkoli se jedná o novoražbu, detailní provedení a kvalita ražby věrně reflektují umění a design mincí z té doby.

Při pohledu na tuto minci je možné vidět nejen krásu a řemeslnou dovednost, ale také historický význam, který měla v kontextu své doby. Pro sběratele a historiky je to cenný kousek, který poskytuje vhled do kulturního a politického vývoje Bavorska v první polovině 20. století.

Neváhejte se na cokoliv zeptat! Jedná se o nové ražený kousek